استرس چیست ؟

خانه » مشاوره تحصیلی » استرس چیست ؟
استرس

استرس نحوه واکنش ماست وقتی که تحت فشار یا تهدید هستیم. معمولا زمانی اتفاق می افتد که در موقعیتی قرار می گیریم که احساس نمی کنیم نمی توانیم آن را مدیریت یا کنترل کنیم.

وقتی استرس را تجربه می کنیم، می تواند به صورت زیر باشد:

  • یک فرد، به عنوان مثال زمانی که مسئولیت های زیادی دارید که در حال مبارزه با آنها هستید
  • بخشی از یک گروه، به عنوان مثال اگر خانواده شما دوران سختی مانند سوگ یا مشکلات مالی را سپری می کند
  • بخشی از جامعه شما، برای مثال اگر به یک گروه مذهبی تعلق دارید که تبعیض را تجربه می کند
  • عضوی از جامعه، به عنوان مثال در هنگام بلایای طبیعی یا رویدادهایی مانند همه گیری ویروس کرونا

اگر به عنوان بخشی از یک گروه احساس اضطراب می کنید، ممکن است سایر گروه آن را متفاوت تجربه کنید. حتی اگر علت استرس شما یکسان باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد.

چه زمانی استرس مشکل ساز می شود؟

گاهی اوقات، مقدار کمی استرس می تواند به ما کمک کند تا وظایف خود را انجام دهیم و احساس انرژی بیشتری کنیم. اما اضطراب زمانی می تواند مشکل ساز شود که برای مدت طولانی یا بسیار شدید باشد. در برخی موارد استرس می تواند بر سلامت جسمی و روانی ما تأثیر بگذارد.

ممکن است بشنوید که متخصصان مراقبت های بهداشتی به برخی از انواع استرس به عنوان “حاد” یا “مزمن” اشاره می کنند:

  • اضطراب حاد در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از یک رویداد اتفاق می افتد. مدت زمان کوتاهی، معمولا کمتر از چند هفته طول می کشد و بسیار شدید است. ممکن است پس از یک رویداد ناراحت کننده یا غیرمنتظره رخ دهد. به عنوان مثال، این می تواند یک سوگ ناگهانی، حمله یا بلای طبیعی باشد.
  • استرس مزمن برای مدت طولانی ادامه دارد یا دوباره عود می کند. اگر اغلب تحت فشار شدید، ممکن است این را تجربه کنید. همچنین اگر زندگی روزمره شما دشوار است، برای مثال اگر مراقب هستید یا در فقر زندگی می کنید، ممکن است استرس مزمن را نیز تجربه کنید.

آیا استرس یک مشکل سلامت روان است؟

استرس به طور معمول به عنوان یک مشکل سلامت روان در نظر گرفته نمی شود. اما از چند جهت با سلامت روان ما مرتبط است:

استرس می تواند باعث مشکلات روانی شود. و می تواند مشکلات موجود را بدتر کند. به عنوان مثال، اگر استرس زیادی را تجربه می کنید، ممکن است شما را به یک مشکل سلامت روان مانند اضطراب یا افسردگی سوق دهد. یا یک دوره آسیب زا از اضطراب ممکن است منجر به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود.

مشکلات سلامت روان می تواند باعث استرس شود. ممکن است متوجه شوید که کنار آمدن با علائم روزمره مشکل سلامت روان شما اضطراب زا است. همچنین ممکن است در مورد مدیریت دارو، قرار ملاقات های مراقبت های بهداشتی یا سایر درمان ها استرس داشته باشید.

ممکن است برای مقابله با اضطراب از داروهای تفریحی یا الکل استفاده کنید. این همچنین می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد و باعث استرس بیشتر شود.

استرس در کودکان و نوجوانان

استرس در کودکان
استرس در کودکان

هنگامی که کودکان چیزی جدید یا غیرمنتظره را تجربه می کنند، اضطراب می تواند در آنها ایجاد شود. استرس درکودکان را جدی بگیرید .

برای کودکان خردسال، تنش‌هایی در خانه مانند آزار خانگی، جدایی والدین یا مرگ یکی از عزیزان از دلایل رایج استرس هستند. مدرسه یکی دیگر از دلایل رایج است – پیدا کردن دوستان جدید یا شرکت در امتحانات باعث می شود کودکان احساس غمگینی کنند.

همانطور که کودکان بزرگتر می شوند، منابع استرس آنها می تواند افزایش یابد زیرا آنها تغییرات بزرگتری در زندگی را تجربه می کنند، مانند گروه های جدید دوستان، تکالیف بیشتر مدرسه و افزایش دسترسی به رسانه های اجتماعی و اخبار گسترده تر در جهان. بسیاری از نوجوانان تحت فشار مسائل اجتماعی مانند تغییرات آب و هوا و تبعیض هستند.

مهم است که به یاد داشته باشید که کودکان مانند “اسفنج” هستند و آنچه را که در اطرافشان می گذرد جذب می کنند. آنها متوجه می شوند که والدینشان چه زمانی استرس دارند و ممکن است به آن حالت عاطفی، هر چه که باشد، واکنش نشان دهند.

کودکان و نوجوانان همیشه هوش هیجانی یا واژگانی برای بیان کامل خود ندارند. در حالی که کودکان کوچکتر ممکن است به دلیل سن و سطح رشدشان درک درستی از آنچه واقعاً اتفاق می افتد نداشته باشند. برای آنها، یک موقعیت جدید یا متفاوت فقط احساس متفاوت، ناراحت کننده، غیرقابل پیش بینی و حتی ترسناک می کند.

استرس برای انتخاب رشته میتواند به وجود بیاید ، برای این موضوع میتوانید با مشاوره تحصیلی در مشهد نسبت به کنترل استرس در کودکان و نوجوانان اقدام نمایید .

علائم و نشانه های استرس در کودکان

هنگامی که بدن تحت استرس است، هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول تولید می کند که ما را برای اقدام فوری آماده می کند – که به عنوان پاسخ “جنگ یا گریز” نیز شناخته می شود. این می تواند تأثیرات زیادی بر ذهن و بدن کودک داشته باشد، مانند:

فیزیکی

  • تنفس کم عمق، عرق کردن و ضربان قلب
  • سردرد، سرگیجه و مشکل در خواب
  • حالت تهوع، سوء هاضمه یا مشکلات گوارشی
  • افزایش یا کاهش وزن در اثر خوردن زیاد یا کم
  • درد و درد و بیمار شدن بیشتر.

عاطفی و ذهنی

  • تحریک پذیری و عصبانیت که باعث طغیان یا کناره گیری از خانواده و دوستان می شود
  • نادیده گرفتن مسئولیت ها، کارایی پایین در کارها یا مشکل در تمرکز
  • پریشانی عاطفی مانند احساس غم و اندوه مداوم یا گریه کردن.

این علائم اغلب می تواند منجر به استرس بیشتر شود. مهم است که به فرزندتان کمک کنید تا راه‌هایی برای مقابله پیدا کند تا به محض وقوع آن بتوانند با آن مقابله کنند.

راه هایی برای کمک به فرزندتان برای مقابله

استرس چیست

هنگامی که کودکان احساس استرس می کنند، والدین می توانند نقش مهمی در یافتن راه هایی برای مقابله با آن ها داشته باشند.

  1. محرک ها را دریابید: به کودک خود کمک کنید زمان هایی را که احساس اضطراب کرده است تشخیص دهد و شروع به ردیابی کند و به دنبال الگوهایی در نحوه واکنش آنها باشد. در آن زمان چه اتفاقی می افتاد؟ آنها درست قبل از اینکه احساس استرس کنند، چه فکر می کردند، چه احساسی داشتند یا چه می کردند؟ هنگامی که آنها مشکلاتی را شناسایی کردند که احتمالاً باعث ایجاد احساس استرس در آنها می شود، می توانید با هم راه هایی را برای جلوگیری از استرس یا مقابله سریع با آن بررسی کنید.
  2. با محبت پاسخ دهید: به فرزندتان عشق، زمان و توجه بیشتری بدهید. بررسی کنید که آیا استرس بر سلامت، رفتار، افکار یا احساسات آنها تأثیر می گذارد. به یاد داشته باشید که به آنها گوش دهید، با مهربانی صحبت کنید و به آنها اطمینان دهید.
  3. الگو باشید: با فرزندتان در مورد روش هایی که با موقعیت های اضطراب زا کنار آمده اید صحبت کنید. با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود، می توانید به فرزندتان الهام بخشید تا عادت های مدیریت استرس را پیدا کند که برای او مفید است.
  4. مثبت اندیشی را ترویج دهید: برای کودکان، به ویژه نوجوانان، آسان است که درباره خود بد فکر کنند. اگر جملاتی مانند “من در هیچ کاری خوب نیستم”، “من خودم را دوست ندارم” یا “از بیرون رفتن می ترسم” شنیدید، از آنها بپرسید که چه چیزی این احساس را در آنها ایجاد می کند و زمان هایی را که انجام داده اند به آنها یادآوری کنید. چیزی و اینکه چگونه آن را انجام دادند. تقویت مثبت از جانب شما باعث می شود آنها احساس کنند که درک می شوند و مطمئن هستند که می توانند بر موقعیت های اضطراب زا غلبه کنند.
  5. از عادات سالم حمایت کنید: خوابیدن و خوب غذا خوردن از کاهش دهنده های اصلی استرس هستند. کارشناسان 9 تا 12 ساعت خواب در شبانه روز را برای کودکان 6 تا 12 ساله توصیه می کنند. نوجوانان به 8 تا 10 ساعت در شب نیاز دارند. برای محافظت از خواب، استفاده از صفحه نمایش در شب را محدود کنید و از نگه داشتن وسایل دیجیتال در اتاق خواب خودداری کنید. هرچه کودک شما بهتر تغذیه و استراحت کند، بیشتر می تواند با استرس کنار بیاید.

فرزندتان را تشویق کنید بیرون برود، بازی کند و با دوستانش وقت بگذراند. ورزش و فعالیت هایی مانند مدیتیشن و تنفس عمیق برای کاهش اضطراب مفید هستند.

تنفس شکمی بسیار آرام بخش است و به ما کمک می کند تا اکسیژن را به عمق ریه های خود بکشیم. در اینجا یک فرآیند سه مرحله ای آسان وجود دارد: دست خود را روی شکم خود قرار دهید. 5 نفس عمیق بکشید، 5 ثانیه نفس بکشید و 5 ثانیه نفس بکشید، از بینی نفس بکشید و از دهان خارج کنید. توضیح دهید که وقتی کودک شما نفس می کشد، شکم خود را به آرامی مانند بالون منفجر می کند و وقتی بازدم می کند هوا دوباره به آرامی از بالون خارج می شود.

مانند بزرگسالان، گاهی اوقات نیاز به یادآوری به کودکان وجود دارد که با خود مهربان باشند. استرس یک تجربه انسانی است که با گذشت زمان و با استفاده از چند تکنیک ساده می توان بر آن غلبه کرد.

چه زمانی باید به دنبال کمک حرفه ای باشید

اگر فرزند شما برای کنار آمدن با آن مشکل دارد، با یک متخصص آموزش دیده ملاقات کنید که می تواند کمک کند. برای مشاوره با پزشک خانواده یا یک مشاور مشورت کنید. آنها باید بتوانند به شما در مورد درمان در دسترس، مانند وقت با یک روانشناس که به افراد در مدیریت استرس و ایجاد عادات سلامت روانی مثبت کمک می کند، راهنمایی کنند.

از کمک حرفه ای برای فرزندتان نترسید. اگر اضطراب زندگی کودک شما را تحت تاثیر قرار داده است، پس مهم است که او در اسرع وقت کمک بگیرد تا بتواند احساس بهتری داشته باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *